Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-07-29/vlad-filat-a-avut-astazi-o-convorbire-telefonica-cu-presedintele-bancii-europene-de-investitii-16975.html
Data: Jul 29, 2010 (19:02)

Vlad Filat a avut astazi o convorbire telefonica cu presedintele Bancii Europene de Investitii

Vlad Filat a avut astazi o convorbire telefonica cu presedintele Bancii Europene de Investitii (BEI), Philippe Maystadt. In cadrul convorbirii au fost abordate aspecte ce tin de colaborarea bilaterala, proiecte ale BEI in Republica Moldova.

Vlad Filat a mentionat ca o prioritate a Guvernului este crearea unui mediu de afaceri atractiv si a precizat ca Republica Moldova este deschisa pentru investitii straine.

Prim-ministrul s-a referit la situatia din sectorul vitivinicol si a solicitat BEI trimiterea unui expert care ar ajuta in elaborarea unui plan de finantare a viticulturii. Vlad Filat a mentionat ca acest domeniu este unul de maxima importanta pentru Republica Moldova si urmeaza sa beneficieze de o sustinere adecvata.

Philippe Maystadt a apreciat actiunile intreprinse de Guvernul de la Chisinau in vederea imbunatatirii climatului de afaceri si atragere a investitiilor si a mentionat disponibilitatea institutiei pe care o conduce de a sustine si in continuare Republica Moldova., informeaza serviciul de presă al Executivului.