Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.07.2010

Rusia va restabili în curând ajutorul financiar pentru Transnistria

Rusia va restabili în curând ajutorul financiar pentru Transnistria

Rusia va restabili ajutorul financiar pentru Transnistria luna viitoare şi acesta va fi acordat în continuare, a dat asigurări miercuri, la Chişinău, ministrul adjunct rus de externe Grigori Karasin, într-o declaraţie de presă pentru jurnaliştii ruşi, la încheierea vizitei sale în Republica Moldova.

'Acest ajutor este acordat regiunii, unde trăiesc mulţi cetăţeni ruşi, unde sunt probleme economice, majoritatea fiind legate de nereglementarea problemei transnistrene', a explicat diplomatul rus, citat de agenţia Novîi Reghion.

Grigori Karasin, aflat marţi în vizită la Tiraspol după discuţiile purtate la Chişinău, a dat asigurări în cadrul unei întâlniri cu liderul transnistrean Igor Smirnov că Federaţia Rusă va continua să susţină dezvoltarea social-economică a Transnistriei, potrivit unui comunicat al serviciului de presă al conducerii transnistrene, citat miercuri de RIA Novosti.

'Trebuie date noi impulsuri, trebuie deschise noi sfere de interacţiune. Oamenii, care trăiesc în Transnistria, doresc acest lucru, au nevoie de el. Noi înţelegem foarte bine aceasta şi vom acorda sprijin în sfera socială şi în cea a dezvoltării economice a Transnistriei', a afirmat Grigori Karasin.

Aceste declaraţii ale ministrului adjunct rus de externe intervin după ce, săptămâna trecută, cotidianul rus Kommersant scria că autoproclamata republică nistreană nu mai primeşte sprijin financiar de la Federaţia Rusă. Este vorba de banii pe care guvernul rus îi trimite din 2008, la solicitarea sovietului suprem de la Tiraspol. Aşa-zisul parlament al autoproclamatei republici a adresat atunci Dumei de Stat /camera inferioară a parlamentului rus/ rugămintea de a intermedia alocarea unui sprijin financiar pentru majorarea pensiilor. Cererea a fost aprobată şi, de atunci, Tiraspolul a primit bani fără întrerupere. În prima jumătate a anului 2010, Tiraspolul a primit 414 milioane de ruble /peste 10 milioane de euro/. Ultima tranşă trimestrială a fost virată în cursul primăverii, după care ajutorul a fost îngheţat brusc, transmite AGERPRES.

 

cuvinte-cheie: Karasin

Comentarii (0)

 

Related news

Sus