Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-07-29/politzist-cccec-shi-procuratura-anticoruptzie-au-retzinut-un-politzist-banuit-de-corupere-pasiva-16969.html
Data: Jul 29, 2010 (14:55)

Poliţist CCCEC şi Procuratura anticorupţie au reţinut un poliţist bănuit de corupere pasivă

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei în comun cu Procuratura Anticorupţie a pornit urmărirea penală pe faptul coruperii pasive comise de un ofiţer de urmărire penală al CPs Botanica, mun. Chişinău.

Potrivit CCCEC, temei pentru începerea procesului penal a servit plîngerea depusă de un cetăţean prin care reclama că poliţistul i-ar fi extorcat 1500 dolari SUA în schimbul încetării cauzei penale în care acesta figura în calitate de bănuit.

În afară de suma de 1500 dolari SUA poliţistul a pretins încă 400 dolari SUA de la cetăţean pentru urgentarea încetării cauzei penale.

Pe parcursul zilei de 28 iulie 2010, CCCEC şi procurorii au întreprins acţiuni de urmărire penală şi măsuri operative de investigaţie pentru documentarea acţiunilor de extorcare şi probarea faptului de pretindere ilegală a mijloacelor băneşti din partea poliţistului.

În aceiaşi zi, la intersecţia str. N. Gheorghiu - str. N. Testimiţeanu din capitală, ultimul a primit suma de 1900 dolari SUA, anterior extorcată pentru încetarea urmăririi penale, fiind reţinut în flagrant delict.

În cadrul percheziţiei corporale, ofiţerul de urmărire penală benevol a predat banii extorcaţi.

Fiind recunoscut şi audiat de procurori în calitate de bănuit, poliţistul a recunoscut vinovăţia în comiterea infracţiunii imputate.

Urmărirea penală este condusă de Procuratura Anticorupţie.

Actualmente, se petrec acţiunile de urmărire penală ce se impun în scopul cercetării multilaterale, complete şi obiective a circumstanţelor cauzei.

În prezent, ofiţerul se află în Izolatorul de detenţie provizorie al CCCEC.