Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.07.2010

Cinci persoane învinuite de procurori de dobândirea creditelor prin înşelăciune

Procuratura Ciocana a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a 5 persoane de dobândirea creditului prin înşelăciune şi confecţionarea, deţinerea şi folosirea documentelor oficiale false.

Potrivit procurorilor, directorul a două unităţi economice din capitală este învinuit că în 2008, în scopul  obţinerii prin înşelăciune a creditelor bancare, l-a convins pe un bărbat să instige contra unei remuneraţii băneşti persoane cunoscute ultimului, pentru a obţine consimţământul de a le confecţiona documente oficiale false.

Actele false urmau să certifice faptul că aceste persoane au activat la firmele conduse de director şi care urmau a fi anexate la cererea de primire a creditelor de la instituţiile bancare, în scopul obţinerii pe numele persoanelor fizice a mai multor credite bancare.

Fiind repartizate rolurile între ei, în baza unui plan din timp pregătit, confecţionând şi folosind carnetele de muncă şi certificatele de salarizare cu date vădit false, ultimele au fost prezentate la o bancă  din capitală, solicitanţii primind şapte credite a câte  30 000 lei fiecare, în sumă totală de  210 000 lei.

În cadrul aceluiaşi dosar mai sunt învinuite 2 femei şi un bărbat precum că au prezentat datele lor de identitate directorului, în scopul de a le confecţiona certificate de salarizare şi carnete de muncă, cu date false, precum că activează la întreprindere şi primesc salariu.

Învinuiţii, ştiind cu certitudine că nu au fost angajaţi ai întreprinderilor, nu au beneficiat de salariu şi alte remuneraţii băneşti, au prezentat documentele respective la bancă. După primirea creditului, conform înţelegerii prealabile, ultimii au transmis banii directorului, primind pentru aceasta remunerare, informează un comunicat al Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus