Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.07.2010

Premierul belgian a spus că viitorul RM este în UE

Premierul belgian a spus că viitorul RM este în UE

Potrivit unui comunicat de presă de la guvern, prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi la Bruxelles o întrevedere cu Yves Leterme, prim-ministrul Regatului Belgiei. Vlad Filat l-a felicitat pe omologul său cu ocazia preluării de către Belgia a Preşedinţiei rotative la Consiliul UE, menţionînd că aceasta este o sarcină responsabilă şi deloc uşoară.

„Pentru Moldova perioada Preşedinţiei Belgiei la UE este extrem de importantă, luînd în consideraţie multitudinea subiectelor agendei relaţiilor RM-UE, care în ultima perioadă de timp au avansat considerabil", a menţionat Prim-ministrul Republicii Moldova.

Yves Leterme menţionat că apreciază cursul promovat de Republica Moldova şi a precizat că, datorită actualului Guvern, Republica Moldova în premieră are o perspectivă europeană clară.

Potrivit spuselor sale, negocierile privind Acordul de Asociere, lansarea dialogului privind liberalizarea regimului de vize, eforturile depuse în vederea obţinerii Acordului de Comerţ Liber şi Aprofundat sînt dovezi ale progresului înregistrat de Moldova pe calea integrării europene.

Premierul belgian a spus că viitorul RM este în UE şi Belgia este dispusă să ne ajute pe această cale.

Yves Leterme a menţionat că va susţine solicitarea Guvernului privind majorarea cotei de export a vinurilor moldoveneşti în UE.

„Sper că Preşedinţia belgiană să fie fructuoasă şi pentru integrarea europeană a RM", a spus Yves Leterme.

Premierul belgian a apreciat faptul că liderii politici din Moldova au urmat recomandările Comisiei de la Veneţia şi au decis să depăşească criza constituţională prin organizarea unui referendum şi a alegerilor.

În altă ordine de idei, oficialul a dat o apreciere înaltă Programului „Rethink Moldova", dar şi relaţiilor Moldovei cu FMI, instituţie care a declarat că economia RM se reface şi urmează să fie continuate reformele.

Referindu-se la relaţiile bilaterale moldo-belgiene, Yves Leterme  a spus că acestea sînt excelente, dar există şi posibilităţi nevalorificate. Premierul belgian a accentuat faptul că investitorii belgieni care activează în Moldova sînt mulţumiţi de climatul de afaceri din ţara noastră.

cuvinte-cheie: Belgia | Leterme

Comentarii (0)

 

Sus