Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.07.2010

Falsă alertă cu bombă la Procuratura generală din Chişinău

În replică la declaraţia lansată astăzi în cadrul unei conferinţe de presă de Vladislav Gribincea, prin care se încearcă acreditarea ideii că gestul lui Eduard Popa survine ca urmare a inacţiunilor Procuraturii, serviciul de presă al Procuraturii Generale este abilitat să precizeze că este vorba despre o dezinformare.

Menţionăm că, cet. Eduard Popa nu a depus vreo cerere la Procuratură prin care şi-ar fi manifestat dezacordul cu rezultatele investigării cauzei penale pe faptul maltratării sale sau a petiţiilor depuse anterior, precum şi nu a solicitat audienţă la conducerea Procuraturii Generale - fapt care determină caracterul spontan al acţiunilor sale de astăzi.

Atît în cadrul negocierilor purtate în dimineaţa zilei de astăzi cu Eduard Popa, cît şi în discuţiile ulterioare cu procurorii, bărbatul şi-a argumentat acţiunile sale - conflict de ordin personal cu soţia şi luarea atitudinii în favoarea sa în vederea obţinerii dreptului asupra copilului său minor.

Concomitent, fiind audiat de procurori, bărbatul a depus o cerere prin care a solicitat investigarea pretinselor fărădelegi comise în privinţa sa de către colaboratorii de poliţie ai Comisariatului Ialoveni.

Potrivit procurorilor, astăzi la Procuratura Generală s-a adresat soţia acestuia privind maltratările sistematice la care este supusă de către Eduard Popa şi îngrădirea accesului la educarea şi creşterea copilului.

Ieri, în gospodăria soţilor din Ialoveni a avut loc un conflict, fiind chemat un grup operativ care a întocmit rapoarte, a preluat cereri şi actualmente cazul este investigat. Acţiunile de astăzi ale bărbatului vin a fi drept o urmare a celor întîmplate şi poartă un caracter pur familial.

Procuratura raionului Ialoveni gestionează cauza penală de învinuire a lui E. Popa. Potrivit materialelor cauzei, la 18 noiembrie 2005 E. Popa nu a revenit la obiectul de muncă distribuit de colonia de tip deschis Nr.10 „Goieni" unde-şi ispăşea pedeapsa, ci a fost depistat a doua zi, fără cunoştinţă, de un localnic în regiunea vilelor din preajma or. Ialoveni. Potrivit comunicatului Penitenciarului nr.10, în anul 2001 cet. Eduard Popa a fost condamnat pentru comiterea infracţiunii de sustragere.

Amintim că, în dimineaţa zilei de astăzi, la Procuratura Generală s-a prezentat cet. Eduard Popa (a.n..1981, locuitor al or. Ialoveni), care anunţînd despre intenţiile sale de a detona substanţa explozivă pe care o deţinea asupra sa, a solicitat întrevedere cu conducătorii Procuraturii Generale, Ministerului Afacerilor de Interne, altor factori de decizie.

Intenţia sa de a detona substanţa explozivă, era expusă direct şi real, fiind percepută şi constituind o ameninţare iminentă asupra securităţii şi integrităţii persoanelor fizice, colaboratorilor Procuraturii şi bunurilor imobile, proprietate exclusivă a statului.

În urma negocierilor purtate de Procurorul General, dl Valeriu Zubco şi Ministrul afacerilor Interne, Victor Catan, cet. Eduard Popa a renunţat la intenţia sa de a dezamorsa substanţa explozivă şi a predat-o benevol organelor de drept.

Urmare a examinării acesteia de către direcţia anti-bomb a MAI s-a constatat că brîul cu care era înfăşurat cet. Eduard Popa, constituia un mulaj, compus din nişte bucăţi de săpun de gospodărie. 

Pe moment, Procuratura sect. Rîşcani examinează circumstanţele cazului prin prisma art. 274 Cod de procedură penală, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus