Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-07-22/dirk-schuebel-comisia-europeana-va-acorda-asistentza-pentru-ajutorarea-sinistratzilor-din-zona-de-ca-16885.html
Data: Jul 22, 2010 (18:46)

Dirk Schuebel: Comisia Europeană va acorda asistenţă pentru ajutorarea sinistraţilor din zona de calamitate

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu şeful Delegaţiei Comisiei Europene în Republica Moldova, Ambasadorul Dirk Schuebel. În cadrul întrevederii au fost  abordate chestiuni ce ţin de acordarea asistenţei din partea partenerilor internaţionali pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor.

Dirk Schuebel a confirmat că Comisia Europeană va acorda asistenţă pentru ajutorarea sinistraţilor din zona de calamitate. Oficialul a menţionat că actualmente experţii examinează situaţia creată ca rezultat al inundaţiilor din Republica Moldova, urmînd ca, după analiza respectivă, să identifice necesităţile de ajutorare suplimentare.

Şeful Delegaţiei Comisiei Europene în Republica Moldova a dat asigurări că comunitatea europeană va susţine în continuare eforturile autorităţilor Republicii Moldova pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor.

„Vreau să va asigur că nu veţi fi singuri în perioada aceasta complicată", a declarat Dirk schuebel, informează un comunicat al Serviciului de presă al Executivului.