Trimite e-mail | Printeaza
Social
22.07.2010

Ambasada SUA oferă asistenţă victimelor inundaţiilor din Moldova

Ambasada SUA oferă asistenţă victimelor inundaţiilor din Moldova

Doua camioane cu ajutoare umanitare au sosit in Moldova astazi, 22 iulie, ca parte a sustinerii continue a Ambasadei SUA oferite victimelor inundatiilor recente din Moldova. "Suntem alaturi de cei care si-au pierdut totul din cauza inundatiilor", a mentionat Seful Adjunct al Misiunii SUA, Marcus Micheli. "Ambasada SUA apreciaza reactia rapida a Guvernului Republicii Moldova de a face fata necesitatilor umanitare ale cetatenilor sai, si speram ca asistenta noastra va ajuta oamenii din regiunile afectate."

Lotul de asistenta, in suma de 250 mii dolari, include paturi pentru copii (307 bucati), saci de dormit (614 bucati), paturi (663 bucati), albiturii pentru pat (1047) si prosoape pentru baie si mani (1076 bucati) . Ajutorul va fi distribuit sinistratilor care sunt plasati temporar in camine in Hincesti.

Acest ajutor este oferit prin Programul de Asistenta Umanitara al Departamentului de Stat al SUA "Operation Provide Hope." In anul fiscal 2009 SUA in cooperare cu ONG-urile parteneri au oferit asistenta pentru populatia vulnerabila din Moldova, care valoreaza peste 3,5 milioane dolari. Ambasada SUA multumeste partenerului sau, Counterpart International, pentru facilitarea livrarii si distribuirii acestui lot de asistenta esentiala, informează un comunicat al Ambasada SUA în Moldova.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus