Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.07.2010

Academia Europenă pentru Relaţii Economice şi Internaţionale va constitui o Agenţie pentru întreprinzătorii italieni, care doresc să investescă în R.Moldova

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere de lucru cu delegaţia Academiei Europene pentru Relaţii Economice şi Internaţionale (AEREC), condusă de Ernesto Carpintieri. Şeful statului a salutat ideea constituirii de către AEREC a unei Agenţii pentru întreprinzătorii italieni, care doresc să vină în Republica Moldova cu investiţii în diferite domenii.

Ernesto Carpintieri a declarat că prin crearea acestei agenţii, AEREC doreşte să devină instituţia, care va aduce investiţii în Republica Moldova nu numai din Italia, dar şi din alte state ale Uniunii Europene. "Sîntem convinşi că astăzi este momentul cel mai potrivit pentru a investi în Republica Moldova, deoarece actuala conducere a statului creează toate condiţiile pentru aceasta şi există un cîmp mare pentru aplicarea investiţiilor. Cred că peste 5 ani va fi tîrziu, deoarece totul va fi ocupat", a accentuat preşedintele AEREC.

Ernesto Carpintieri a mai declarat că primele investiţii în economia Moldovei, prin intermediul Agenţiei, care urmează a fi creată, vor veni în ţara noastră la începutul anului 2011, sferele prioritare fiind cele din sectorul agrar.

În cadrul întrevederii a fost abordată şi problema lichidării consecinţelor inundaţiilor, care au afectat unele raioane ale Republicii Moldova. În context, Preşedintele Mihai Ghimpu a menţionat că autorităţile moldoveneşti au lansat mai multe apeluri către comunitatea internaţională, prin care au solicitat ajutor în depăşirea acestei situaţii critice.

Prezent la întrevedere, Stefano De Leo, Ambasadorul Republicii Italiene în Republica Moldova, l-a informat pe Preşedintele Mihai Ghimpu că spre ţara noastră deja au fost expediate ajutoare umanitare pentru sinistraţi, care în curînd urmează să ajungă în ţară. "Serviciul Protecţiei Civile al Italiei are o experienţă vastă în construcţia locuinţelor pentru sinistraţi. Dacă autorităţile Republicii Moldova vor adresa o solicitare oficială către conducerea Italiei în acest sens, ţara noastră ar putea interveni cu ajutoare concrete ce ţin de casele de locuit pentru sinistraţi", a accentuat diplomatul italian.

Ambasadorul Stefano De Leo a mai specificat că în contextul depăşirii consecinţelor inundaţiilor în sectorul agrar, partea italiană ar putea contribui cu seminţe sau tehnică pentru redresarea situaţiei, informează un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus