Trimite e-mail | Printeaza
Social
21.07.2010

Romania va acorda ajutor Republicii Moldova

Guvernul roman a decis, în şedinţa de astăzi, acordarea unui ajutor umanitar Republicii Moldova constând în materiale de construcţii necesare pentru construcţia şi refacerea unui număr de aproximativ 700 de case afectate de inundaţii, a declarat Ioana Muntean, purtătorul de cuvânt al Guvernului. De asemenea, vor fi acordate materiale de construcţii şi pentru repararea altor aproximativ 100 de locuinţe.

România răspunde solicitării de ajutor umanitar formulate de către preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu. Ajutorul va fi pus la dispoziţie, în cadrul Acordului interguvernamental semnat între România şi Republica Moldova, care prevede acordarea de către Guvernul de la Bucureşti a unei sume de 100 de milioane de euro, pe parcursul a 4 ani.

Prin Hotărârea de Guvern adoptată astăzi, termenii acordului, care se limitau iniţial la cooperarea în domeniile infrastructurii de transport şi învăţământului, vor fi lărgiţi pentru a include şi prevederi privind ajutorul umanitar, a precizat Ioana Muntean.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a menţionat că achiziţia materialelor de construcţii destinate Republicii Moldova va fi făcută prin Bursa de Mărfuri, fiind aplicat procedeul folosit deja pentru achiziţia materialelor de construcţii care sunt trimise în judeţele afectate de inundaţiile din România, se arata intr-un comunicat al Guvernului roman.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus