Trimite e-mail | Printeaza
Social
21.07.2010

Comisia Europeană îşi arată sprijinul său printr-un ajutor de urgenţă pentru victimele inundaţiilor din Moldova

Comisia Europeană îşi arată sprijinul său printr-un ajutor de urgenţă pentru victimele inundaţiilor din Moldova

Federaţia Internaţională a Crucii Roşii şi a Semilunei Roşii a oferit drept finanţare de urgenţă 140720 de euro din cadrul Fondului de Urgenţă în caz de Dezastre (DREF) pentru a facilita mobilizarea imediată a resurselor şi a ajutorului pentru cei afectaţi de calamităţi.

Comisia Europeană sprijină DREF prin rambursarea fondului pentru granturi creat spre a fi direcţionat către dezastrele localizate la scară mică, în cadrul acordului de finanţare actual de 1,5 mil. EUR. Prin sprijinul său, Comisia Europeană îşi manifestă solidaritatea cu reacţia rapidă a Federaţiei Internaţionale şi cu persoanele afectate de dezastru.

Ploile grele şi îndelungate au dus la inundarea a şase regiuni din Moldova, afectând circa 12.000 de oameni. Aproximativ 3.200 de case au fost inundate şi câteva mii de oameni au fost evacuaţi. Crucea Roşie din Moldova a reacţionat rapid, ajutând aproximativ 8.000 de oameni din cele mai afectate zece sate cu alimente, truse de igienă, apă, pături şi lenjerie de pat, precum şi prin furnizarea unui ajutor de îndestulare.

Fondul de Urgenţă în caz de Dezastre a fost înfiinţat în 1985 şi este susţinut prin contribuţii din partea donatorilor. De fiecare dată când o Societate Naţională a Crucii Roşii sau a Semilunei Roşii are nevoie de sprijin financiar pentru a reacţiona imediat în faţa unui dezastru, aceasta poate solicita fonduri de la DREF ca un împrumut sau un grant. Pentru catastrofele la scară mică, Federaţia Internaţională a Crucii Roşii şi a Semilunei Roşii (FICRSR) alocă subvenţii din partea Fondului, care poate fi apoi alimentat de către donatori. Acordul de contribuţie dintre FICRSR şi Comisia Europeană permite acesteia din urmă să alimenteze DREF în cazul unor operaţiunii de comun acord care se potrivesc cu mandatul său umanitar, până la o sumă totală de € 1,5mil, informează un comunicat al Delegatiei Uniunii Europene in Moldova.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus