Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-07-20/vlad-filat-a-solicitat-operatorilor-de-telefonie-mobila-din-r-moldova-sa-examineze-posibilitatzile-d-16844.html
Data: Jul 20, 2010 (18:31)

Vlad Filat a solicitat operatorilor de telefonie mobilă din R.Moldova să examineze posibilităţile de interconectare cu operatorii de telefonie mobilă şi fixă din regiunea transnistreană

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu conducerea companiilor de telefonie mobilă din Republica Moldova. Discuţia s-a axat pe problemele care există pe piaţa comunicaţiilor electronice, soluţiile ce se impun, perspectiva de dezvoltare a serviciilor de telefonie mobilă.

Vlad Filat a solicitat operatorilor de telefonie mobilă din Republica Moldova să examineze posibilităţile de interconectare cu operatorii de telefonie mobilă şi fixă din regiunea transnistreană. Premierul a spus că, din punct de vedere tehnic, nu există nici o problemă pentru interconectare şi că aceste servicii ar fi în interesul cetăţenilor.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Vlad Filat s-a referit şi la perspectiva de dezvoltare a pieţei de comunicaţii electronice din Republica Moldova, menţionînd că noile tehnologii 4G, care urmează să fie lansate în cel mult 12 luni, vor contribui şi mai mult la îmbunătăţirea calităţii serviciilor de telefonie mobilă prestate cetăţenilor Republicii Moldova.

Referitor la problemele care există în domeniul telecomunicaţiilor, Premierul a spus că una din cele mai stringente ar fi calitatea proastă a semnalului pe anumite porţiuni de drum şi în zonele de frontiera a ţării. De asemenea, Vlad Filat a menţionat că, la frontieră, semnalul local este înlocuit cu cel al operatorilor de telefonie mobilă a statului vecin. Vlad Filat a spus că acestea derogări nu doar creează discomfort consumatorilor, dar şi duc la pierderi băneşti.

Sergiu Sîtnic a comunicat că recent a fost constituit un grup mixt de lucru în comun cu operatorii, care va studia în detaliu problemele existente şi va identifica soluţiile pentru depăşirea situaţiei. De asemenea, a fost expusă şi propunerea de a examina posibilitatea de majorare a numărului de trasee de importanţă naţională şi internaţională care vor fi necesar să fie asigurate cu semnal calitativ şi continuu.

Calitatea semnalului nu are o acoperire continuă pe acele patru trasee stipulate în condiţiile de licenţă.: Chişinău-Leuşeni, Chişinău-Bender, Chişinău-Bălţi, şi Bălţi-Cernăuţi, informează Serviciul de presă al Guvernului.