Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.07.2010

Dan Dungaciu începe marţi activitatea în calitate de consilier al preşedintelui Republicii Moldova

Dan Dungaciu începe marţi activitatea în calitate de consilier al preşedintelui Republicii Moldova

Preşedintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu a semnat decretul privind numirea lui Dan-Gheorghe Dungaciu în funcţia de consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în problemele integrării europene.

Iata ce spune la RFI cunoscutul sociolog Dan Dungaciu, profesor la Universitatea Bucuresti si unul dintre cei mai buni specialisti pe dosarul moldovenesc. El a devenit consilierul presedintelui moldovean pe problematica integrarii europene. Dan Dungaciu va lucra pentru Mihail Ghimpu incercand sa apropie Chisinaul de Uniunea Europeana.

"Eu cred ca Republica Moldova are nevoie de un parcurs pro european care sa nu mai depinda, asa cum se intampla in aceasta regiune, de persoane. Adica integrarea europeana sa devina institutionalizata. Ceea ce ii lipseste Republicii Moldova sau, cred, ceea ce se construieste acum in Republica Moldova este o Republica Moldova in care optiunea europeana devine institutionalizata.

Republica Moldova este, daca imi pemiteti comparatia, ca un tren care e asezat pe calea ferata dar o cale ferata cu un cartament european, nu sovietic si care merge intr-o directie bine stabilita. Iar locomotiva nu se mai poate intoarce in stanga nici in dreapta, nici inapoi indiferent cine o conduce".
 
Amintim, Dan Dungaciu incepe marti activitatea in calitate de consilier al presedintelui Republicii Moldova. "Marti va fi prima zi de munca, atunci vom stabili si agenda explicita a consilierului".

El a cerut -  si a obtinut -  si cetatenie moldoveneasca. "Cetatenia Republicii Moldova am primit-o, va marturisesc, in mod natural, asa cum probabil foarte multi cetateni au Rep Moldova primesc cetatenia romana" explica la RFI Dan Dungaciu. (Euractiv.ro)

cuvinte-cheie: Dungaciu

Comentarii (0)

 

Related news

Sus