Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.07.2010

Ce trebuie să faci dacă eşti câştigător al loteriei "DV - Green Card"

Ambasada SUA în Republica Moldova în ultimul timp primeşte tot mai multe întrebări cu privire la procesul de notificare al Programului Departamentului de Stat al SUA "Loteria de Vize" (sau aşa numita loterie "Green Card").  Fiecare câştigător primeşte într-un plic prin poştă notificarea oficială, care conţine instrucţiuni simple cum să continui procesul de aplicare la DV.  Aceste instrucţiuni trebuie urmate foarte atent.

Ambasada SUA reaminteşte câştigătorilor loteriei DV că ei pot să continue procedura de solicitare a DV chiar şi fără plicul cu notificarea oficială, urmând instrucţiunile următoare:

1. Vizitaţi: http://dvselectee.state.gov/ şi urmaţi instrucţiunile din Step 1 şi Step 2.

  • 2. Înainte de a trimite formularele şi fotografiile, scrieţi o scurtă explicaţie de ce solicitantul nu a primit notificarea oficială cu instrucţiuni şi cod de bare. Asiguraţi-vă că includeţi în scrisoare şi adresa fizică exactă a solicitantului pentru corespondenţa viitoare.
  • 3. Trimiteţi toate documentele la Centrul Consular Kentucky al Departamentului de Stat la adresa menţionată în Step 2.

Există câteva lucruri importante care trebuie cunoscute de cei care doresc să participe la Loteria DV:

Nu se cere nici o plată pentru înregistrarea la Loteria DV.

  • Singura modalitate de înregistrare la Loteria DV este prin http://www.dvlottery.state.gov/.
  • Nici o companie privată nu a fost împuternicită să reprezinte Guvernului SUA în Loteria DV.
  • Participanţii la Loteria DV niciodată nu primesc rezultatele prin telefon sau e-mail.
  • Toate site-urile legitime ale Guvernului SUA se termină cu ".gov".

Ambasada SUA în Moldova îi încurajează pe cei care doresc să se înregistreze la Loteria DV să se gândească bine dacă este nevoie sau nu să apeleze la o companie privată pentru a  fi ajutaţi să trimită solicitările de participare la loterie şi reaminteşte tuturor că ei se pot înscrie de sine stătător, fără nici o plată.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa următoarele pagini:

Puteţi accesa şi pagina Ambasadei SUA în Moldova - http://moldova.usembassy.gov/ sau a Ambasadei SUA în România  - http://romania.usembassy.gov/.  Întrebările pot fi trimise la Chisinau-CA@state.gov  sau VisasBucharest@state.gov.

Sursa: Ambasada SUA în Republica Moldova  

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus