Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.07.2010

Agenţia „Apele Moldovei” infirmă informaţiile

Agenţia „Apele Moldovei" infirmă informaţiile speculative precum că ruptura controlată a digului de protecţie pe rîul Prut, la confluienţă cu rîul Nîrnova, a influienţat asupra cedării digului de protecţie în preajma satului Goteşti, Cantemir, la 19 iulie, curent.

Ruptura controlată a digului a fost efectuată la 14 iulie, curent, la recomandarea specialiştilor, pentru sporirea evacuării apei şi minimalizarea pagubelor din localităţile deja inundate ale raionului Hînceşti. Astfel, la 20 iulie, curent, nivelul apei la postul hidrometric Leuşeni a scăzut cu 9 cm în comparaţie cu 19 iulie. Simultan, şi în preajma s. Goteşti nivelul apei Prutului a scăzut cu 9 cm.
Încă la 14 iulie, specialiştii au remarcat că ruptura digului de protecţie pe rîul Prut, la confluienţă cu rîul Nîrnova, nu pune în pericol satele din cursul inferior al rîului. Digul de protecţie a satului Goteşti, Cantemir a cedat, dat fiind faptul că apa a reuşit să răzmoaie o porţiune din corpul digului, formînd o ruptură, cu toate că la fortificarea digului de la Goteşti s-a lucrat pe parcursul săptămînii trecute.

La moment, deversările din lacul de acumulare Costeşti-Stînca sînt de 400 de metri cubi pe secundă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus