Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-07-20/100-de-ani-ai-fotbalului-moldovenesc-16845.html
Data: Jul 20, 2010 (18:32)

100 de ani ai fotbalului moldovenesc

Vlad Filat şi preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu au semnat astăzi Acordul de Parteneriat în vederea organizării şi desfăşurării în comun a manifestărilor dedicate împlinirii a 100 de ani ai fotbalului moldovenesc.

„A venit timpul să avem un parteneriat stabil, cu scopul dezvoltării sportului şi a fotbalului moldovenesc. Vreau să vă mărturisesc că sînt un mare fan al acestui gen de sport", a spus Prim-ministrul, după ceremonia de semnare a documentului.
Preşedintele FMF, Pavel Cebanu a specificat că organizaţia pe care o conduce, împreună cu instituţiile statului, pregăteşte un şir de acţiuni dedicate aniversării centenarului fotbalului moldovenesc şi împlinirii a 20 de la fondarea FMF.

Pavel Cebanu a precizat că la evenimentul ce va avea loc în perioada 10-11 august, anul curent, vor participa delegaţii din 25 de ţări. Preşedintele FMF a menţionat că, pentru organizarea unor acţiuni de asemenea anvergură, este nevoie de susţinerea Guvernului şi a subliniat că apreciază gestul Prim-ministrului, care în momente de grea cumpănă, provocate de inundaţii, manifestă grijă faţă de fotbal.

Şeful FMF a spus că, în cadrul acestor manifestări, va avea loc un meci amical de fotbal dintre selecţionatele Moldovei şi Georgiei, precum şi un meci dintre echipele de veterani ale acestor ţări. De asemenea, cu această ocazie la Palatul Naţional va avea loc o Gală Festivă, cu participarea a 500 de invitaţi.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, Vlad Filat a remarcat importanţa acestui eveniment pentru Republica Moldova. „100 de ani de la atestarea primului meci de fotbal la Chişinău este o dată frumoasă, combinată cu aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea FMF. Sînt acţiuni care urmează a fi administrate cu mare grijă, pentru ca amatorii de fotbal, veteranii sportului, sportivii noştri să aibă parte de o adevărată sărbătoare", a spus Premierul.