Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-07-19/victor-teleshev-noul-atashat-militar-al-federatziei-ruse-in-r-moldova-16822.html
Data: Jul 19, 2010 (18:06)

Victor Teleşev – noul ataşat militar al Federaţiei Ruse în R. Moldova

Ministrul Apărării Vitalie Marinuţa a avut o întrevedere cu generalul maior Leonid Azarin, ataşatul militar al Federaţiei Ruse în R. Moldova, în legătură cu încheierea misiunii sale.

Potrivit Ministerul Apărării, în cadrul vizitei a fost abordat un spectru larg de probleme ce vizează relaţiile dintre două state în diferite domenii în special cu referinţă la activitatea în plan bilateral dintre militarii celor două armate. Ministrul Vitalie Marinuţa a menţionat că colaborarea dintre două armate este stabilă şi reciproc avantajoasă pentru ambele armate, ocupînd un larg spectru de domenii - medicină, pregătirea cadrelor, etc.

La rîndul său, nivelul colaborării bilaterale a fost apreciat şi de generalul maior Azarin. Diplomatul militar a adus mulţumiri pentru colaborarea fructuoasă pe parcursul îndeplinirii misiunii sale de patru ani în Republica Moldova.
Abordînd problemele securităţii regionale, domnii Marinuţa şi Azarin şi-au expus opiniile vizavi de importanţa interacţiunii şi colaborării contingentelor militare pacificatoare ale Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse în cadrul îndeplinirii misiunilor în zona de securitate din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii menţionate a fost prezentat şi noul ataşat al apărării colonel Victor Teleşev.