Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.07.2010

Mihai Ghimpu participă la Conferinţa Mondială a Preşedinţilor de Parlament de la Geneva

Mihai Ghimpu participă la Conferinţa Mondială a Preşedinţilor de Parlament de la Geneva

Mihai Ghimpu a participat astăzi la ceremonia de inaugurare a Conferinţei Mondiale a Preşedinţilor de Parlament, care se desfăşoară în perioada 19-21 iulie 2010, la Geneva, Confederaţia Elveţiană. Ceremonia de inaugurare a avut loc la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în prezenţa Secretarului General al ONU Ban Ki-moon.

Principalele subiecte incluse pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi au vizat modul în care parlamentele naţionale organizează colaborarea cu Organizaţia Naţiunilor Unite, prezentarea rapoartelor de progres înregistrate de la ultima conferinţă desfăşurată în 2005, consolidarea Uniunii Interparlamentare şi a relaţiei sale cu ONU, precum şi dezbaterile generale cu tematica „Parlamentele într-o lume a crizei: asigurarea responsabilităţii democratice globale în scopul binelui comun".

Potrivit agendei de lucru, în seara zilei de astăzi Preşedintele Mihai Ghimpu are planificată o întrevedere bilaterală cu Pascale Bruderer Wyss, Preşedintele Consiliului Naţional al Confederaţiei Elveţiene şi un dineu de lucru cu Mevlut Cavusoglu, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Marţi, 20 iulie, Preşedintele Mihai Ghimpu va rosti un discurs în cadrul Conferinţei Mondiale a Preşedinţilor de Parlament, iar în final participanţii vor adopta o declaraţie comună.

Conferinţa Mondială a Preşedinţilor de Parlament este cel mai important summit mondial cu participarea preşedinţilor de parlament din toate statele lumii, care se ţine odată la 5 ani, iar anul acesta este la a treia ediţie, informează Serviciul de presă al Legislativului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus