Trimite e-mail | Printeaza
Social
16.07.2010

Procedura de verificare a actelor prezentate de către solicitantul “permisului de mic trafic de frontieră” corespunde tuturor normelor legale

Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor menţionează că procedura simplificată de obţinere a "permisului de mic trafic de frontieră" se efectuează în strictă conformitate cu prevederile Art. 4 al Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României cu privire la punctele de trecere a frontierei de stat dintre Republica Moldova şi România semnat la 13 noiembrie 2009.

Pentru obţinerea unui permis de mic trafic de frontieră, solicitantul i-a cunoştinţă cu menţiunea din "Cerere" cu sintagma "Sunt de acord cu prelucrarea datelor prezentate", o completează personal la oficiul consular al României şi o semnează, confirmînd prin aceasta acordul său la prelucrarea datelor sale prezentate.

Verificarea corectitudinii datelor personale şi valabilităţii documentelor prezentate se efectuează în regim on-line, prin transmiterea datelor către Centrul Resurselor Informaţionale de Stat „Registru" în cîteva secunde şi nu cum se interpretează „prin accesare". Rezultatele verificării primite au numai un caracter de confirmare „da" sau „nu" fără returnarea a careva date cu caracter personal.

Implementarea principiului „ghişeului unic" reprezintă o facilitate pentru cetăţeni, deoarece reduce rîndurile, exclude prezentarea suplimentară a documentelor şi respectiv cheltuieli de timp, transport şi mijloace financiare.
Procesul tehnologic vizat este un know-how al Centrului Resurselor Informaţionale de Stat „Registru", care simplifică considerabil serviciile prestate cetăţenilor.

Procedura sus-menţionată a fost elaborată şi acceptată de către autorităţile abilitate ale ambelor părţi ale Acordului interguvernamental între Republica Moldova şi România „privind micul trafic de frontieră" şi de către Centrul naţional pentru protecţia datelor cu caracter personal al Republicii Moldova şi corespunde cerinţelor legislaţiei în vigoare.

Schimbarea procedurii existente de verificare a veridicităţii datelor va conduce la cozi enorme, proceduri sofisticate şi cheltuieli nejustificate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus