Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.07.2010

Mihai Ghimpu va participa la Conferinţa Mondială a Preşedinţilor de Parlament de la Geneva

Mihai Ghimpu va participa la Conferinţa Mondială a Preşedinţilor de Parlament de la Geneva

Mihai Ghimpu va participa la Conferinţa Mondială a Preşedinţilor de Parlament, care se va desfăşura în perioada 19-21 iulie 2010, la Geneva, Confederaţia Elveţiană.

La conferinţă sunt aşteptaţi circa 150 de preşedinţi de parlament din toate statele lumii. Principalele subiecte care urmează a fi discutate în cele trei zile de conferinţă se referă la rolul forurilor legislative în promovarea democraţiei, consolidarea încrederii între parlament şi popor, parlamentele într-o lume a crizei: asigurarea responsabilităţii democratice globale în scopul binelui comun, colaborarea parlamentelor naţionale cu Organizaţia Naţiunilor Unite. La ceremonia de inaugurare de la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva va fi prezent şi Secretarul General al ONU Ban Ki-moon.

Preşedintele Mihai Ghimpu va rosti un discurs în cadrul Conferinţei Mondiale a Preşedinţilor de Parlament, iar în final participanţii vor adopta o declaraţie comună.

Potrivit agendei de lucru, Mihai Ghimpu va avea întrevederi bilaterale cu mai mulţi oficiali prezenţi la eveniment: François Longchamp, Preşedintele Consiliului de Stat al Cantonului şi Republicii Geneva, Pascale Bruderer Wyss, Preşedintele Consiliului Naţional al Confederaţiei Elveţiene, Anatoly Rubinov, Preşedintele Consiliului Republicii al Adunării Naţionale a Republicii Belarus.

Tradiţional, Preşedintele Mihai Ghimpu se va întâlni la Geneva şi cu comunitatea cetăţenilor moldoveni din Elveţia.

Conferinţa Mondială a Preşedinţilor de Parlament a fost precedată de Conferinţa Europeană a Preşedinţilor de Parlament, desfăşurată în Limassol, Republica Cipru, în perioada 10-12 iunie 2010, informează un comunicat al Serviului de presă al Legislativului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus