Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-07-15/r-moldova-shi-comisia-europeana-ag-convenit-asupra-demararii-unui-dialog-institutzionalizat-in-domen-16764.html
Data: Jul 15, 2010 (17:57)

R.Moldova şi Comisia Europeană aг convenit asupra demarării unui dialog instituţionalizat în domeniul politicii regionale

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Politică Regională
În cadrul întrevederii a fost efectuat un schimb de informaţii privind ultimele evoluţii ce ţin de integrarea europeană şi dezvoltarea regională a R.Moldova. S-a convenit asupra demarării unui dialog instituţionalizat în domeniul politicii regionale între R.Moldova şi Comisia Europeană.

Vlad Filat a reiterat ataşamentul Guvernului R.Moldova pentru obiectivul de integrare europeană a Republicii Moldova şi a menţionat că ţara noastră este interesată în valorificarea oportunităţilor oferite de noua Strategie a Uniunii Europene privind regiunea Dunării. În context, Premierul a specificat că Guvernul RM a aprobat Strategia naţională de dezvoltare regională.

„Sintem interesaţi în lansarea unui dialog cu Comisia Europeană referitor la schimbul de experienţă şi acordarea asistenţei tehnice în implementarea Strategiei naţionale a Republicii Moldova de dezvoltare regională", a spus Prim-ministrul.

Johannes Hahn a apreciat efortul Guvernului RM pentru promovarea reformelor democratice şi participarea activă în cadrul elaborării Strategiei UE privind regiunea Dunării, care urmează a fi lansată oficial la Strasbourg, în luna decembrie 2010. În context, a fost menţionată importanţa participării delegaţiei Republicii Moldova, condusă de Prim-ministrul Vlad Filat, la Summit-ul Dunărean care a avut loc pe 25 februarie 2010, la Budapesta.

Oficialul european a optat pentru intensificarea dialogului pe toate dimensiunile de cooperare, exprimîndu-şi convingerea că parteneriatul regional va crea noi posibilităţi pentru dezvoltarea multilaterală a Republicii Moldova, informează un comunicat al Serviciul de presă al Guvernului.