Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.07.2010

R.Moldova şi Comisia Europeană aг convenit asupra demarării unui dialog instituţionalizat în domeniul politicii regionale

R.Moldova şi Comisia Europeană aг convenit asupra demarării unui dialog instituţionalizat în domeniul politicii regionale

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Politică Regională
În cadrul întrevederii a fost efectuat un schimb de informaţii privind ultimele evoluţii ce ţin de integrarea europeană şi dezvoltarea regională a R.Moldova. S-a convenit asupra demarării unui dialog instituţionalizat în domeniul politicii regionale între R.Moldova şi Comisia Europeană.

Vlad Filat a reiterat ataşamentul Guvernului R.Moldova pentru obiectivul de integrare europeană a Republicii Moldova şi a menţionat că ţara noastră este interesată în valorificarea oportunităţilor oferite de noua Strategie a Uniunii Europene privind regiunea Dunării. În context, Premierul a specificat că Guvernul RM a aprobat Strategia naţională de dezvoltare regională.

„Sintem interesaţi în lansarea unui dialog cu Comisia Europeană referitor la schimbul de experienţă şi acordarea asistenţei tehnice în implementarea Strategiei naţionale a Republicii Moldova de dezvoltare regională", a spus Prim-ministrul.

Johannes Hahn a apreciat efortul Guvernului RM pentru promovarea reformelor democratice şi participarea activă în cadrul elaborării Strategiei UE privind regiunea Dunării, care urmează a fi lansată oficial la Strasbourg, în luna decembrie 2010. În context, a fost menţionată importanţa participării delegaţiei Republicii Moldova, condusă de Prim-ministrul Vlad Filat, la Summit-ul Dunărean care a avut loc pe 25 februarie 2010, la Budapesta.

Oficialul european a optat pentru intensificarea dialogului pe toate dimensiunile de cooperare, exprimîndu-şi convingerea că parteneriatul regional va crea noi posibilităţi pentru dezvoltarea multilaterală a Republicii Moldova, informează un comunicat al Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus