Trimite e-mail | Printeaza
Social
15.07.2010

Ambasada SUA ofera asistenta victimelor inundatiilor din Moldova

Ambasada SUA exprima compasiune cetatenilor Republicii Moldova care au suferit in urma inundatiilor recente de pe Prut si Nistru si anunta ca ofera 50 mii de dolari pentru procurarea obiectelor de prima necesitate pentru cei afectati. Suplimentar la aceasta asistenta financiara, SUA vor furniza patucuri pentru copii, perne, paturi, albituri, saci de dormit, si obiecte de igiena personala, in valoare de peste 250 mii dolari pentru persoanele din zonele afectate.

Ploile abundente din Ucraina si Moldova care au inceput pe 24 iunie au provocat inundatii de-a lungul raurilor Prut si Nistru. Potrivit ultimelor informatii furnizate de catre Guvernul Republicii Moldova, aproximativ 3000 de persoane au fost evacuate, peste 650 de case au fost distruse, si suprafete mari de teren agricol au fost inundate.

Ambasada SUA apreciaza reactia rapida a Guvernului Republicii Moldova de a face fata necesitatilor umanitare ale cetatenilor sai in regiunile afectate, precum si eforturile continui de a proteja cetatenii in zonele care sunt inca amenintate de ape. Ambasada SUA este gata sa examineze posibilitatea acordarii asistentei suplimentare in cazul viitoarelor solicitari de acest fel din partea Guvernului Republicii Moldova, informează un comunicat al Ambasadei SUA în Moldova

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus