Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.07.2010

Procuratura militară Chişinău investighează cazul militarului decedat

Procuratura militară Chişinău a dispus astăzi începerea urmăririi penale pe faptul decesului militarului în termen al unităţii militare 1001, caporal Moisienco Valeriu. La etapa dată, procurori verifică toate versiunile cazului, inclusiv şi determinarea la sinucidere.
Potrivit datelor Procuraturii, la 4 decembrie 2009 caporalul a fost încorporat în serviciul militar în termen de către Secţia Administrativ-militară Rezina şi repartizat pentru îndeplinirea serviciului militar în Batalionul nr.3 al unităţii militare 1001, dislocat pe str. Testimiţianu, 31 din capitală.

La 12 iulie 2010 caporalul a fost numit în serviciu de patrulare pe teritoriul Batalionului în intervalul orelor 19.30 - 22.30. În aceiaşi seara, aproximativ ora 23.45 Moisienco a fost depistat strangulat de către un coleg de serviciu. La sosirea echipei medicilor de la urgenţă a fost constat decesul caporalului în vârstă de 21 ani.
Actualmente, procurorii efectuează acţiuni de urmărirea penală în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor care au dus la decesul militarului Moisienco, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus