Trimite e-mail | Printeaza
Social
13.07.2010

Ministerul Finanţelor asigură transparenţa în procesul de repartizare a mijloacelor băneşti pentru ajutorarea sinistraţilor

Ministerul Finanţelor asigură transparenţa în procesul de repartizare a mijloacelor băneşti pentru ajutorarea sinistraţilor

Ministerul Finanţelor a lansat banerul „Inundaţii 2010" pe site-ul www.minfin.md, unde puteţi găsi informaţia completă privind sumele mijloacelor financiare donate de către cetăţeni şi agenţi economici pentru ajutorarea sinistraţilor. Pe lângă încasările la zi, pe site-ul www.minfin.md puteţi găsi informaţii cu privire la sumele acumulate de la demararea campaniei de ajutorare a sinistraţilor, cheltuielile care se efectuează din aceste mijloace, precum şi soldul disponibil.

Potrivit lui Veaceslav Negruţa, ministrul Finanţelor, banii donaţi pentru sinistraţi sunt acumulaţi într-un cont special „Inundaţii 2010", iar toate încasările pot fi urmărite prin evidenţa trezorerială de la fiecare agent economic şi persoană fizică. Respectiv, fiecare plată se efectuează doar în baza unei hotărâri de Guvern, în care se indică suma, precum şi autoritatea publică locală căreia îi este destinată. Hotărârea de Guvern mai prevede că întocmirea listelor şi corectitudinea repartizării mijloacelor financiare ţine nemijlocit de competenţa autorităţilor locale.

Întocmirea listelor de către autorităţile publice locale se face sub monitorizarea Comisiei Situaţii Excepţionale, la nivel de unitate teritorială administrativă. Listele se ştampilează şi se semnează de către primar, contabil şi reprezentanţii comisiei, şi tot ei stabilesc gradul de afectare a localităţiiб a mai spus Veaceslav Negruţa.

Potrivit Ministerul Finanţelor, repartizarea primului ajutor în baza hotărârei de Guvern nr.662 din data de 9 iulie 2010, în suma de 750.000 lei, este un exemplu de colaborare eficientă între autorităţile publice centrale şi cele locale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (5)

 

Sus