Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.07.2010

România este gata să ofere materiale de construcţie, din suma grand-ului nerambursabil de 100 milioane de euro

România este gata să ofere materiale de construcţie, din suma grand-ului  nerambursabil de 100 milioane de euro

Mihai Ghimpu a avut, în seara zilei de 9 iulie, o convorbire telefonică cu Preşedintele României Traian Băsescu, la iniţiativa şefului statului român. Traian Băsescu a declarat că România este gata să ofere materiale de construcţie, din suma grand-ului  nerambursabil de 100 milioane de euro, oferit Republicii Moldova, pentru construcţia numărului necesar de locuinţe pentru populaţia sinistrată. Preşedintele român a mai menţionat că materialele respective pot ajunge în Republica Moldova timp de două săptămîni după primirea solicitării din partea autorităţilor moldoveneşti.

În cadrul discuţiei, Mihai Ghimpu a menţionat că cea mai dificilă problemă pentru autorităţile moldoveneşti constă în construcţia caselor de locuit pentru cetăţeni rămaşi fără locuinţe, solicitînd în acest context susţinerea părţii române la soluţionarea acestei probleme.

În cadrul discuţiei Preşedintele Băsescu a adus compasiuni cetăţenilor în legătură cu inundaţiile, care au afectat unele regiuni ale Republicii Moldova, menţionînd că  România este dispusă să acorde toată asistenţa necesară în depăşirea situaţiei de criză.

Mihai Ghimpu a mulţumit Preşedintelui României pentru susţinerea Republicii Moldova în această situaţie dificilă, precum şi pentru ajutorul material acordat ţării noastre de autorităţile de la Bucureşti, care a ajuns astăzi în raioanele sinistrateinformează serviciul de presă al preşedinţiei de la Chişinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus