Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
09.07.2010

„Vindea” o odaie cu 150 dolari si 400 lei

Ofiterii anticoruptie au retinut intendenta unui camin studentesc din capitala pentru ca ar fi pretins si primit ilicit 150 dolari si 400 de lei de la un student. Banii erau extorcati pentru influentarea decanului facultatii in vederea repartizarii unei odai in camin.

Potrivit denuntatorului, student la anul III al unei universitati din Chisinau, acesta urma sa primeasca legal locul in camin, dar ca intendenta ar fi invocat diferite pretexte pentru a nu-i acorda spatiul respectiv, sustinind ca doar decanul poate decide acest lucru.

Femeia, in virsta de 38 de ani, a fost retinuta de angajatii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei chiar la locul de munca in momentul in care a primit banii marcati „mita CCCEC".

Potrivit CCCEC, la retinere, aceasta a predat benevol suma de 150 USD si 400 lei, pe acest caz fiind pornita o cauza penala in temeiul art. 326 Cod penal al Republicii Moldova - „traficul de influenta".

Conform legislatiei in vigoare, aceasta fapta se pedepseste cu amenda in marime de la 500 la 1500 unitati conventionale sau cu inchisoare de pina la 3 ani.

Banuita este cercetata in stare de libertate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus