Trimite e-mail | Printeaza
Social
09.07.2010

Guvernul României ajută R.Moldova prin Mecanismul Comunitar de Protecţie Civilă al Uniunii Europene

Guvernul României a răspuns solicitării de ajutor internaţional lansate de Republica Moldova, prin Mecanismul Comunitar de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, ca urmare a inundaţiilor severe pe care ţara le-a înregistrat începutul lunii iulie a.c.

Astfel, din ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, în această dimineaţă a plecat spre Republica Moldova un detaşament de intervenţii al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, format din 24 subofiţeri şi 2 ofiţeri. Detaşamentul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă este condus de Lt. col. Mihai Marian şi Cpt. Covaşniuc Oleg.

De asemenea, au fost trimise către Republica Moldova 10 bărci pneumatice cu echipament complet, 8 autocamioane de intervenţie, 5 motopompe remorcabile şi 5 motopompe transportabile. Ajutorul de urgenţă acordat Republicii Moldova mai cuprinde 30.000 de saci pentru nisip, 1.000 de perechi cizme de cauciuc, 15.000 mp material polietilenă pentru apărare diguri şi 10 tone de apă potabilă îmbuteliată, anunţă Biroul de presă al Guvernului României.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus