Trimite e-mail | Printeaza
Social
09.07.2010

750 mii de lei pentru acordarea ajutoarelor financiare persoanelor care au suferit de pe urma inundaţiilor

Vlad Filat s-a referit  astăzi în cadrul şedinţei Cabinetului de Miniştri  la situaţia din localităţile Nemţeni, Cotul Morii şi Obileni din raionul Hînceşti, care au fost afectate cel mai mult de inundaţii, şi despre măsurile ce se întreprind întru ajutorarea oamenilor evacuaţi. Vlad Filat  a efectuat mai multe vizite în aceste localităţi în ultimele zile, inclusiv pe parcursul zilei de astăzi.

Prim-ministrul a menţionat că în toate trei localităţi au fost deja identificate terenuri bune pe care urmează a fi construite noi case de locuit pentru sinistraţi.

În cadrul şedinţei Cabinetului de Miniştri  a fost adoptată o hotărîre de Guvern, prin care Ministerului Finanţelor i s-a dispus să aloce, în regim de urgenţă, Consiliului raional Hînceşti, de pe contul special pentru ajutorarea persoanelor sinistrate, mijloace financiare în sumă de 750 mii de lei pentru acordarea, conform listelor întocmite, a ajutoarelor financiare persoanelor care au suferit de pe urma inundaţiilor.

Potrivit hotărîrii, responsabilitatea pentru corectitudinea întocmirii listelor şi repartizarea mijloacelor financiare se pune în sarcina administraţiei publice locale.

În aceeaşi şedinţă, membrii Cabinetului de Miniştri au decis să transfere cîte un salariu lunar în contul ajutorării sinistraţilor din localităţile afectate.

Totodată, membrii Guvernului au făcut un apel către angajaţii tuturor instituţiilor guvernamentale să transfere în acest cont mijloace financiare în măsura posibilităţilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus