Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
08.07.2010

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii misiunilor internaţionale acreditate la Chişinău şi partenerii de dezvoltare

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii misiunilor internaţionale acreditate la  Chişinău şi partenerii de dezvoltare

Premierul a făcut o prezentare a situaţiei din localităţile afectate de inundaţii, menţionînd că şi astăzi a fost în aceste zone, situaţia fiind critică. Vlad Filat a spus că la momentul de faţă sînt inundate 500 de case, în totalitate fiind evacuat satul Cotul Morii. În satul Nemţeni deja 216 case sînt inundate, iar la Obileni se estimează că cifra acestora va ajunge la 70. Vlad Filat a spus că spre regret a fost înregistrată şi prima victimă, un bărbat fiind găsit înecat, iar un alt bărbat este dat dispărut.

Prim-ministrul a menţionat că Guvernul întreprinde toate acţiunile necesare în asemenea situaţii şi că în prevenirea şi lichidarea consecinţelor inundaţiilor sînt implicate toate forţele, iar sinistraţii au fost cazaţi, primesc produse alimentare şi beneficiază de asistenţa medicală necesară. 

Vlad Filat a spus că Executivul va continua să se implice la maxim în gestionarea situaţiei create, urmînd să asigure oamenii cu tot necesarul de moment, iar în perspectivă şi cu case de locuit.

„Situaţia este una extrem de dificilă, deoarece sînt implicaţi oameni. Vă rog să ne ajutaţi, în măsura posibilităţilor, să le oferim acestor persoane siguranţa zilei de mîine", a precizat Premierul.

Ambasadorul Dirk Shuebel, şeful Delegaţiei Comisiei Europene la Chişinău, a spus că un grup de experţi europeni vor face o evaluare a situaţiei şi vor identifica ajutorul de care are nevoie Republica Moldova în lichidarea consecinţelor inundaţiilor şi în baza acestei informaţii vor fi identificate resursele necesare ţării noastre, informează un comunicat al Serviciul de presă al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus