Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-07-08/o-delegatzie-a-r-moldova-se-va-deplasa-la-moscova-pentru-a-discuta-problemele-privind-livrarile-de-v-16651.html
Data: Jul 8, 2010 (23:30)

O delegaţie a R.Moldova se va deplasa la Moscova pentru a discuta problemele privind livrările de vinuri moldoveneşti

Vicepremierul Iurie Leancă, Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut la 8 iulie o întrevedere cu Valeri Kuzmin, Ambasador al Federaţiei Ruse la Chişinău, cu care a discutat  chestiuni de actualitate de pe agenda relaţiilor moldo-ruse.

Potrivit MAEIE, interlocutorii  au abordat şi problemele apărute recent în livrările vinurilor moldoveneşti pe piaţa din Federaţia Rusă. Ambasadorul Kuzmin a comunicat despre disponibilitatea părţii ruse de a discuta cu partenerii moldoveni modalităţile de  depăşire a  problemelor apărute. Urmare dispoziţiei Prim-ministrului Vlad Filat, o delegaţie condusă de Valeriu Cosarciuc, Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, se va deplasa la începutul săptămânii viitoare la Moscova pentru întrevederi cu factori de decizie din instituţiile de profil din Federaţia Rusă în vederea  identificării unor soluţii adecvate pentru situaţia creată.

Amintim, că, actualmente la terminalul Solnţevo de lîngă Moscova se află 23 de autocamioane cu producţie vinicolă îmbuteliată, 23 de autocamioane cu vinuri în vrac şi 2 vagoane cu vinuri în vrac, iar procesul de certificare a vinurilor este stopat.

Valeriu Cosarciuc a menţionat, ieri, în cadrul şedinţă de lucru cu reprezentanţii sectorului viti-vinicol, că deocamdată din partea Serviciului federal de supraveghere a protecţiei consumatorului şi a bunăstării populaţiei (Rospotrebnadzor) nu a parvenit nici un document oficial prin care să fie anunţată instituirea embargoului la producţia vinicolă moldovenească.