Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.07.2010

Primăria Chişinău respinge acuzaţiile Partidului Social Democrat

Primăria municipiului Chişinău respinge acuzaţiile Partidului Social Democrat din Moldova privind pericolul ecologic la construcţia Uzinei de prelucrare a deşeurilor menajere. În acest sens, menţionăm că proiectul a fost avizat de către instituţiile guvernamentale de mediu.

Totodată, trebuie să remarcăm că investitorul italian a fost selectat în baza unui concurs, desfăşurat de fosta administraţie a Primăriei, încă în anul 2005. Iar contractul a fost semnat de ex-primarul interimar, Vasile Ursu, în anul 2006. Mai târziu, actuala administraţie a Primăriei Chişinău a modificat contractul respectiv, deoarece conţinea unele prevederi care erau în defavoarea intereselor municipiului. Din contract a fost exclusă inclusiv prevederea care oferea dreptul investitorului să prelucreze la Uzină deşeuri transportate din alte state.

Respectându-şi angajamentele asumate prin contract, Primăria a alocat terenul unde urmează a fi construită Uzina de prelucrare a deşeurilor menajere şi a aprobat un grafic de executare a lucrărilor. Urmează ca şi investitorul să-şi îndeplinească obligaţiunile şi să construiască Uzina.

În acelaşi timp, ţinem să informăm că asemenea uzine de prelucrare a deşeurilor funcţionează în mai multe state europene, inclusiv în Italia, Germania, Suedia etc, informează un comunicat al Primariei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus