Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.07.2010

Deputaţi moldoveni participă la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE

O delegaţie a Parlamentului R.Moldova  participă, în perioada 6-10 iulie 2010, la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, care se desfăşoară la Oslo, Regatul Norvegiei.

Timp de cinci zile, Parlamentul Norvegiei (Stortinget) va fi gazda sesiunii a XIX-a a AP OSCE, care are ca tematică "Statul de drept: Combaterea criminalităţii transnaţionale şi corupţiei", subiect ce va fi dezbătut atât în cadrul lucrărilor sesiunii plenare, cât şi în cadrul comisiilor de specialitate. Potrivit agendei de lucru, urmează a fi discutate mai multe rezoluţii la acest capitol, precum şi o serie de subiecte de actualitate, cum ar fi schimbările climatice, procesul de pace în Orientul Mijlociu, securitatea nucleară, criminalitatea cibernetică şi situaţia în Kârgâzstan. În cadrul sesiunii AP OSCE va fi discutată şi rezoluţia privind Republica Moldova.

Un subiect important pe ordinea de zi a reuniunii este o sesiune specială în care Preşedintele în exerciţiu al OSCE Kanat Saudabayev, ministru al afacerilor externe al Republicii Kazahstan, se va adresa parlamentarilor şi va răspunde la întrebările acestora, potrivit regulamentului existent. În faţa participanţilor la sesiune vor ţine discursuri Joao Soares, Preşedintele Adunării Parlamentare a OSCE, Dag Terje Andersen, Preşedintele Parlamentului Norvegiei, Jonas Gahr Store, ministrul afacerilor externe al Norvegiei şi Marc Perrin de Brichambaut, Secretarul General al OSCE. La finalul sesiunii va fi adoptată Declaraţia de la Oslo.

Sesiunea anuală a Adunării Parlamentare OSCE se va încheia cu procedura de alegere de către plenul Adunării a preşedintelui AP OSCE pentru următorul mandat.

La sesiunea anuală a OSCE sunt aşteptaţi să participe peste 300 de deputaţi din forurile legislative ale celor 56 de state membre ale OSCE, informează un comunicat al Serviciul de presă al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus