Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.07.2010

Grupul Internaţional Lafarge a investit cca 40 mln. euro in Lafarge Ciment Moldova


Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu conducerea Grupului „Lafarge . Nicolas Fournier, Preşedinte pentru regiunea Europa Centrală şi CSI, Grupul „Lafarge" a spus că investiţiile efectuate în Fabrica de ciment din Rezina constituie cca 40 mln. euro.
Nicolas Fournier a menţionat că criza financiară, dar şi concurenţa neloială din ultima vreme, a afectat activitatea Fabricii de ciment şi la momentul de faţă este utilizată doar 40% din capacitatea întreprinderii.

„Noi vrem să activăm în Republica Moldova şi sperăm să depăşim problemele existente", a spus Nicolas Fournier.
El a menţionat că există interes în lansarea unor proiecte privind prelucrarea deşeurilor şi că în Republica Moldova este un mare potenţial în acest sens.

„Am lansat cîteva proiecte în domeniul infrastructurii drumurilor, altele urmînd să fie lansate în scurt timp. De asemenea, în curînd va fi lansat un proiect privind locuinţele sociale. Toate acestea denotă că economia se dezvoltă", a specificat Premierul.
Vlad Filat a spus că ştie despre comerţul ilicit cu materiale de construcţii, inclusiv cu ciment, şi că structurile responsabile îşi vor intensifica activitatea în combaterea acestui fenomen.

Premierul a menţionat că lansarea proiectelor de prelucrare a deşeurilor sînt binevenite în Republica Moldova şi că iniţiatorii acestora vor beneficia de tot sprijinul Guvernului, informează Serviciul de presă al Executivului.

Fabrica de ciment din Rezina este situată la nordul Republicii Moldova, la o distanţă de 7 km de or. Rezina şi a fost dată în exploatare la sfârşitul anului 1985. În anul 1994, ca urmare a reorganizării fabricii de ciment din Rezina, a carierei de calcar din s. Cerna şi a întreprinderii "Moldtemremont", a fost înfiinţată Societatea pe Acţiuni "CIMENT".

Grupul Internaţional LAFARGE, lider mondial în domeniul producerii materialelor de construcţie, care a participat la programul de privatizare, achiziţionează la 28 mai 1999 pachetul majoritar de acţiuni SA "CIMENT" şi devine "Lafarge Ciment Moldova" S.A.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus