Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.07.2010

Programul de susţinere şi dezvoltare a IMM finanţat din contul mijloacelor Fondurilor Partenere a Grantului Japonez continuă

Ministerul Economiei anunţă despre continuarea Programului de susţinere şi dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru promovarea eforturilor privind ajustările economice structurale, finanţat din contul mijloacelor Fondurilor Partenere a Grantului Japonez Tranşa - IV.

Ministerul Economiei al Republicii Moldova, cu suportul Guvernului Japoniei implementează pe teritoriul Republicii Moldova Programul de susţinere şi dezvoltare a sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii pentru promovarea eforturilor privind ajustările economice structurale (în continuare - Program).

Programul este destinat facilitării procurării de către subiecţii sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii a unui vast sortiment de echipament de producere (Echipament).
Echipamentul procurat în cadrul Programului va fi oferit beneficiarilor în regim de leasing pe o perioadă de un an (fără gaj). Dobânda de leasing este la cota zero.

În cadrul Programului va fi achiziţionat doar Echipament nou de import, fiind exclus cel de origine autohtonă.
La achiziţia şi importul Echipamentului va fi aplicată cota zero la plata taxei pe valoarea adăugată, şi vor fi scutite de plata taxei vamale şi a taxei pentru efectuarea procedurilor vamale.

Cererile de solicitare pentru participare la prezentul Program urmează să vizeze procurări în valoare minimă de 500.000 lei, iar valoarea maximă, respectiv, 2.500.000 lei.

Setul de documente va fi depus de reprezentantul întreprinderii la adresa indicată mai jos:
Ministerul Economiei al Republicii Moldova, Unitatea de Implementare a Grantului Acordat de Guvernul Japoniei
MD-2004, Chişinău, Republica Moldova, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt 180, biroul 812a, tel: 296718, fax:296719,
Informaţii detaliate privind Programul vizat, cererea de aplicare şi criteriile de eligibilitate ale solicitanţilor, precum şi lista Echipamentului eligibil pentru a fi procurat în cadrul Programului, le puteţi obţine la următoarea adresă: www.jnpga.md. E-mail: office.giu@jnpga.md., atată un comunicat al Ministerului Economiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus