Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.07.2010

La Chişinău a fost lansat Programului Internaţional de Evaluare a Drumurilor

La Chişinău a fost lansat Programului Internaţional de Evaluare a Drumurilor

Vlad Filat a participat astăzi la lansarea Programului Internaţional de Evaluare a Drumurilor (IRAP şi EuroRAP) în Moldova în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Vlad Filat a spus că astăzi demarează procedura de evaluare a drumurilor din R.Moldova şi că, pe parcursul a 25 de zile, vor fi expertizate 3000 km de drumuri, din cele 9000 km.

„După această evaluare, care este prima de acest gen în regiunea sud-est europeană, în decurs de două luni datele obţinute vor fi examinate şi la final vom primi un amplu raport despre starea drumurilor din Republica Moldova şi ce trebuie să facem pentru a le aduce la normalitate", a spus Vlad Filat.

Premierul a mulţumit Băncii Mondiale şi Corporaţiei „Provocările Mileniului" pentru suportul financiar acordat la implementarea acestui proiect. Valoarea proiectului iRAP este de 200 mii dolari SUA, iar utilajul achiziţionat de 700 mii euro.

John Dawson a menţionat că acest proiect va fi un argument în plus pentru potenţialii investitori interesaţi în reabilitarea drumurilor Republicii Moldova.

Vlad Filat a vorbit şi despre suportul financiar acordat de diferite instituţii ţării noastre în reabilitarea drumurilor, precizînd că la moment este pregătit şi un mare proiect în acest sens în colaborare cu Guvernul chinez. De asemenea, Vlad Filat s-a arătat convins că, în cinci ani, drumurile R.Moldova vor fi aduse la normalitate şi că an de an Guvernul va aloca mai mulţi bani în acest sens, în 2010 din bugetul de stat fiind alocaţi 650 mil. lei.

La eveniment au mai participat Victor Catan, ministru al Afacerilor Interne, Anatol Şalaru, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, John Dawson, director general IRAP şi EuroRAP, Melanie Marlett, director de ţară al Băncii Mondiale pentru Moldova, informează Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus