Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.06.2010

Procuratura Generală anunţă despre învinuirea a patru persoane în cazul contrabandei cu ţigări

Procuratura Generală a mai pus sub învinuire încă trei persoane, dintre care se presupune că doi ar fi complici, iar celălalt - unul dintre organizatori în cazul contrabandei cu ţigări, reţinute pe 5 martie 2010 la punctul de trecere a frontierei române Albiţa.

Potrivit procurorilor, toţi trei sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, cu vîrstele de 28, 29 şi 34 ani.
Unul dintre învinuiţi a deţinut în intervalul 14 februarie - 4 martie 2010 funcţia de responsabil de tură al postului vamal Leuşeni. Celălalt, potrivit ordonanţei de punere sub învinuire, în aceiaşi perioadă a deţinut funcţia de inspector al postului vamal Leuşeni. Procurorii le-au înaintat acestora învinuirea pentru complicitate la săvîrşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări şi le-au aplicat interdicţia de a părăsi ţara.

A treia persoană - fondator al unui agent economic din România (deţine şi cetăţenie română) a fost reţinut pentru 72 de ore, fiindu-i înaintată învinuirea sub aspectul organizării infracţiunii de contrabandă şi se află în izolatorul CCCEC.

Amintim că, vineri, 25 iunie, Procuratura Generală l-a reţinut deja pe unul dintre presupuşii organizatori în cazul contrabandei cu ţigări, în aceiaşi zi, fiindu-i înaintată învinuirea. Judecătoria sect. Centru a aplicat în privinţa învinuitului măsura preventivă - arest la domiciliu pentru 30 de zile. Procurorul a declarat că nu este de acord şi va ataca decizia la Curtea de Apel.
La etapa dată, procurorii continuă să efectueze acţiuni de urmărire penală întru cercetarea multilaterală, completă şi obiectivă a circumstanţelor cauzei, identificarea tuturor persoanelor vinovate şi tragerea lor la răspundere, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus