Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.06.2010

Oficiul teritorial Chişinău al Cancelarie de Stat a solicitat punerea sub sechestru a sediului PCRM

Şeful Oficiului teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat, Sergiu Palihovici a susţinut astăzi o conferinţă de presă la tema procesului de judecată ce vizează sediul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova de pe adresa str. Armenească 44/3. Sergiu Palihovici a spus că, în acest dosar au apărut noi circumstanţe şi anume faptul că PCRM i-au fost atribuiţi şi 3,15 ari din proprietatea statului.

Şeful Oficiului teritorial Chişinău al Cancelariei de Stat a amintit că, Consiliul Municipal Chişinău, prin decizia sa din 16 martie 2006, a acordat un lot de pămînt din proprietatea publică, cu o suprafaţă de 0,247 ha, pentru construirea sediului PCRM pe strada Armenească 44/3, fără schimbarea destinaţiei acestuia. Ulterior, terenul a fost privatizat, dar deja nu în suprafaţă de 0,247 ha, dar de 0,2875, adică cu 3,15 ari suplimentar. Sergiu Palihovici susţine că PCRM i-a fost atribuit acest teren cu încălcări, în procesul de transmitere formaţiunea politică fiind atribuită la categoria de asociaţii obşteşti.

„Acest teren suplimentar era în proprietatea statului. De acea, solicităm instanţei de judecată să ia decizia de rigoare", a spus Sergiu Palihovici, precizînd că anterior pe acest lot era un teren sportiv.

Dat fiind noile circumstanţe, Guvernul Republicii Moldova a fost atras ca parte în procesul de judecată.

Oficiul teritorial Chişinău al Cancelarie de Stat a solicitat punerea sub sechestru a acestei proprietăţi imobiliare, pentru a preveni posibile tranzacţii ce ar putea eventual complica situaţia, informează un comunicat al Executivului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus