Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.06.2010

Procuratura Generală a declanşat urmărirea penală pe numele a 4 procurori sub aspectul comiterii actelor de corupţie

Procuratura Anticorupţie a solicitat, în cadrul dezbaterilor judiciare, condamnarea unui procuror la 7 ani închisoare cu amendă în mărime de 1000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în organele de drept pe un termen de 4 ani.

Amintim că, la 16 octombrie 2009, Procuratura Generală a pornit urmărirea penală, iar la 22 octombrie 2009 i-a înaintat procurorului în Procuratura mun. Bălţi, învinuirea sub aspectul coruperii pasive.

Probatoriul administrat în cursul urmăririi penale a relevat că, procurorul susţinea acuzarea de stat pe o cauză penală, în cadrul căreia a fost aplicat sechestru asupra unei case, care îi aparţinea inculpatei.

Pentru a decide ridicarea sechestrului şi recalificarea faptelor incriminate inculpatei, în scopul aplicării unei pedepse mai blânde, procurorul a cerut de la ultima 3000 euro, care ulterior i-au fost transmişi. Imediat după primirea sumei, procurorul a fost prins în flagrant.

Prin ordinul Procurorului General, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, ultimul a fost suspendat din funcţie, pînă la rămînerea definitivă a hotărîrii în cauza respectivă.

Potrivit legislaţiei, în cazul pronunţării unei sentinţe definitive de condamnare, procurorul va fi eliberat din funcţie.

Urmărirea penală a fost exercitată de Procuratura Anticorupţie.

La 9 iulie 2010, la Judecătoria sect. Ciocana va continua examinarea respectivei cauze penale, urmînd ca judecătorii să pronunţe verdictul în baza probelor aduse de procurori.

De la începutul anului, Procuratura Generală a declanşat urmărirea penală pe numele a 4 procurori sub aspectul comiterii actelor de corupţie şi promite că nu-i va cruţa pe cei care încalcă legea, informează un comunicat al Serviciului de presă al Procuraturii Generale.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus