Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.06.2010

Consultări interministeriale în capitala elenă

Consultări interministeriale în capitala elenă

Potrivit MAEIE, pe data de 25 iunie, Andrei Popov, viceministru al afacerilor externe şi integrării europene a condus delegaţia ţării noastre la consultările interministeriale moldo-elene. În cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte de bază ale relaţiilor bilaterale moldo-elene, colaborarea comercial-economica şi umanitară, procesul de integrare europeană a R.Moldova, inclusiv cooperarea în cadrul organizaţilor regionale şi internaţionale.

Delegaţia moldovenească a adus mulţumiri părţii elene pentru susţinerea constantă a Republicii Moldova în cadrul instituţiilor Uniunii Europene, în particular în lansarea dialogului moldo - comunitar privind liberalizarea regimului de vize şi în perspectiva negocierilor privind crearea Zonei de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător. De asemenea, a fost abordată cooperarea în cadrul organizaţilor regionale, cum ar fi SEECP, OCEMN şi OSCE.

La capitolul cooperării economice, părţile au constatat cu satisfacţie rezultatele şi tendinţele schimburilor comerciale care s-au dublat în trimestru I al anului curent. În acelaşi context, a fost lansată invitaţia către comunitatea oamenilor de afaceri eleni de a participa la proiecte investiţionale în Republica Moldova în sectorul agroalimentar, în special, în domeniul procesării şi depozitării fructelor şi legumelor. În aceeaşi ordine de idei, părţile au discutat despre necesitatea negocierii unui acord privind securitatea sociala a cetatenilor moldoveni stabiliti in Grecia. 

Aflat la Atena, dl Andrei Popov, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a avut întrevederi bilaterale cu Dimitrios Droutsas, Ministru Alternant al Ministerului de Externe al Republicii Elene, Spyros Kouvelis, Viceministru al Afacerilor Externe al Republicii Elene şi Gregory Niotis, Vice-preşedintele Parlamentului elen.

De asemenea, în timpul vizitei în capitala elenă dl. Andrei Popov a participat la Conferinţa privind priorităţile Greciei în cadrul Preşedinţiei la Organizaţia Cooperării Economice în Marea Neagră, prilej cu care a exprimat susţinerea Republicii Moldova pentru agenda elenă pe durata preşedinţiei. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus