Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-06-24/tigari-de-circa-1-milion-de-lei-disparute-dintrun-depozit-al-postului-vamal-giurgiulestigalati-16420.html
Data: Jun 24, 2010 (14:12)

Tigari de circa 1 milion de lei, disparute dintr-un depozit al postului vamal Giurgiulesti-Galati

Ofiterii Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei, Directia generala teritoriala „Sud", au constatat disparitia unui impunator lot de tigari din depozitul postului vamal Giurgiulesti-Galati, care avea calitatea de corpuri delicte intr-o cauza penala pornita pe faptul contrabandei. Neajunsul a fost estimat la 111 335 de pachete de tigari in valoare de aproximativ 800 000 lei - pret de piata.

CCCEC, in comun cu responsabili de la Biroul vamal Cahul, au efectuat o inventariere a stocurilor de tigari, confruntind rezultatele acesteia cu datele din evidenta contabila. Ca urmare, a fost demonstrata discordanta acestor cifre si, respectiv, lipsa corpurilor delicte.

Pe acest fapt, a fost pornita o urmarire penala conform art. 191 Cod penal al Republicii Moldova - „delapidarea averii straine in proportii deosebit de mari".

Potrivit CCCEC, in prezent au loc actiuni procesuale in vederea stabilirii circumstantelor care au condus la disparitia acestui lot si identificarea persoanelor care se fac responsabile de fapt.