Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.06.2010

Mihai Ghimpu: „Deschiderea la Chişinău a reprezentanţei CCI a României va facilita dialogul dintre comunităţile de afaceri din ambele state”

Deschiderea la Chişinău a reprezentanţei Camerei de Comerţ şi Industrie a României va facilita dialogul dintre comunităţile de afaceri din ambele state, oferind posibilitatea intensificării fluxurilor investiţionale reciproce.

Declaraţia a fost făcută astăzi de Preşedintele interimar al R.Moldova Mihai Ghimpu, Preşedinte al Parlamentului, în cadrul întrevederii cu delegaţia Sistemului Cameral din România, aflată într-o vizită de lucru la Chişinău.

Mihai Ghimpu a specificat că deschiderea reprezentanţei Camerei de Comerţ şi Industrie a României la Chişinău va permite atît valorificarea la maxim a oportunităţilor de colaborare economică bilaterală, cît şi crearea unei punţi de acces pentru mai mulţi investitori occidentali, care au venit sau intenţionează să vină in Republica Moldova.

În opinia şefului statului, Republica Moldova dispune de un potenţial de export relativ înalt şi în condiţiile preferinţelor existente acesta ar trebui să fie exploatat prin atragerea investiţiilor străine directe, suficiente pentru lărgirea gamei produselor exportate, sporirea capacităţii de producţie şi asigurarea respectării standardelor UE.

"Semnarea Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană va fi un pas nu doar de importanţă politică, dar şi practică, din moment ce semnarea unui acord de liber schimb va avea un rol determinativ pentru consolidarea economică a Republicii Moldova, dar şi motivaţii extraordinare pentru investitorii străini de a veni să investească în Moldova", a accentuat Mihai Ghimpu.

Mihail M. Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a calificat iniţiativa lui Mihai Ghimpu de a deschide o reprezentanţă la Chişinău drept una extraordinară, care va permite, prin intermediul mediului de afaceri, de a realiza foarte multe proiecte eficiente pentru cetăţenii din Republica Moldova şi România.

Potrivit lui Gheorghe Cucu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, intensificarea relaţiilor cu colegii din România va contribui atît la extinderea relaţiilor economice dintre cele două state, cît şi la procesul de integrare europeană a ţării noastre, informează un comunicat al Serviciului de presă al Preşedintelui R.Moldova

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus