Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-06-22/pre-edintele-cec-re-inut-temporar-de-autorita-ile-transnistrene-16374.html
Data: Jun 22, 2010 (09:21)

Președintele CEC reținut temporar de autoritățile transnistrene

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Eugen Şirbu a precizat că se întorcea din Polonia, unde a observat alegerile prezidenţiale. El a sosit pe aeroportul din Odesa (Ucraina), iar de acolo a decis să se deplaseze la Chişinău, traversînd regiunea transnistreană. La punctul de trecere de la Cuciurgan preşedintele CEC a fost reţinut pe motiv că ar fi dat în căutare. După circa trei ore Eugen Ştirbu a fost transportat la Tiraspol, unde i s-a comunicat că are un dosar pentru pretinse încălcări, care ţin de organizarea alegerilor locale în anul 2007 în satul Corjova de lîngă Dubăsari, aflat sub jurisdicţia Chişinăului, dar unde sînt prezenţi şi exponenţi ai structurilor transnistrene.

Preşedintele CEC a declarat după eliberare, că incidentul a fost soluţionat datorită intervenţiei prompte a guvernului de la Chişinău şi misiunii OSCE, precum şi a cooperării de care au dat dovadă autorităţile transistrene.