Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.06.2010

Pentru reabilitarea drumurilor în R.Moldova în acest an sînt prevăzuţi peste 650 mil. lei

Pentru reabilitarea drumurilor în R.Moldova în acest an sînt prevăzuţi peste 650 mil. lei

Vlad Filat a vizitat astăzi traseul Orhei-Rezina, unde au reînceput lucrările de reconstrucţie a drumului. Vlad Filat a declarat presei că demararea lucrărilor de reconstrucţie a drumului a devenit posibilă ca urmare a identificării mijloacelor necesare în bugetul de stat. În general, pentru reabilitarea drumurilor în Republica Moldova în acest an sînt prevăzuţi peste 650 mil. lei. Pentru reconstrucţia a 25 de km de drum de pe traseul Orhei-Rezina de la bugetul de stat au fost alocate 136 mil. lei.

Lucrările pe sectorul de traseu cu lungimea de 25 km. urmează să fie finisate la data de 10 septembrie 2010. Vlad Filat s-a arătat convins că, pînă în 2011, va fi finisată reabilitarea întregului traseu  Orhei-Rezina, cu o distanţă de 46 km.

Prim-ministrul şi-a exprimat speranţa că, ulterior, pentru reabilitarea drumurilor vor fi obţinute surse adiţionale, precizînd că se duc discuţii în această privinţă cu partenerii externi şi agenţii economici.

Reprezentantul firmei moldo-române „Tehnorut", Teodor Golovatiuc (companie care efectuează lucrările de reconstrucţie a drumului) a menţionat că începerea lucrărilor a fost posibilă graţie implicării prim-ministrului Vlad Filat.

„Lucrările au început în 2007, însă, din lipsa de fonduri, au fost stopate. Este nevoie să fie turnate încă două straturi de asfalt, pentru ca şoseaua să fie de calitate. Dacă nu ar fi fost implicarea Premierului, nici pînă astăzi nu se reuşea reluarea lucrărilor", a spus Teodor Golovatiuc, informează un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus