Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-06-21/campanie-de-salubrizare-a-blocurilor-locative-din-chishinau-16354.html
Data: Jun 21, 2010 (16:03)

Campanie de salubrizare a blocurilor locative din Chişinău

Primăria Chişinău anunţă lansarea unei campanii de salubrizare a blocurilor locative din capitală. Acţiunea presupune implicarea locatarilor, de comun cu serviciile municipale, pentru amenajarea scărilor de bloc, dar şi a teritoriilor adiacente caselor de locuit.

Potrivit primarului general al capitalei, săptămânal urmează a fi aduse în ordine câte 100 de blocuri locative, astfel ca până la Hramul Oraşului să fie amenajat întreg fondul locativ din Chişinău. Dorin Chirtoacă şi-a exprimat regretul că de 20 de ani, nimeni încă nu a încercat să amenajeze scările blocurilor locative.

După cum a menţionat în cadrul şedinţei operative de la Primărie edilul-şef al capitalei, lucrările vor începe săptămâna viitoare. Primarul de Chişinău a accentuat necesitatea implicării tuturor întreprinderilor de gestionare a fondului locativ, se are în vedere Asociaţiile proprietarilor de locuinţe private, Cooperativele de construcţie a locuinţelor şi blocurile departamentale, în campanie.

În altă ordine de idei, Dorin Chirtoacă a informat că tariful actual pentru întreţinerea blocurilor, de un leu pentru metru pătrat, nu include şi amenajarea scărilor din bloc, informează un comunicat de presă al Primăriei.