Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.06.2010

ANRE va semna un memorandum de înţelegere cu două instituţii de reglementare din SUA

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va semna marţi, 22 iunie, un memorandum de înţelegere cu Asociaţia Naţională a Comisiilor de Reglementare a Utilităţilor Publice din SUA (NARUC) şi Comisia Serviciilor Publice Missouri privind implementarea unui program de parteneriat în domeniul reglementării.

Memorandumul prevede desfăşurarea unui program de parteneriat între NARUC şi ANRE, cu participarea Comisiei Serviciilor Publice Missouri care va îndeplini rolul unei instituţii de iniţiativă în acest parteneriat. Programul va fi implementat sub auspiciile Acordului de cooperare între NARUC şi Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) care va finanţa acest program. Parteneriatul constituie un instrument de schimb de experientă şi informaţii între autorităţile de reglementare din cele două ţări în scopul îmbunătăţiri practicilor de reglementare şi stabilirii relaţiilor durabile şi consolidate între aceste autorităţi.

Primele activităţi din cadrul programului de parteneriat au demarat luni, 21 iunie, la Chişinău. Oaspeţii americani şi reprezentanţii ANRE au făcut o prezentare generală a sectoarelor energetice şi a cadrului de reglementare din cele două ţări, precum şi un schimb de informaţii despre provocările naţionale şi regionale în domeniul reglementării cu care se confruntă autoritatea din SUA şi cea din R. Moldova, informează un comunicat al Serviciul de presă al ANRE.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus