Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.06.2010

Primăria Chişinău va organiza o licitaţie publică pentru selectarea antreprenorului care va efectua lucrările de construcţie a bulevardului Mircea cel Bătrân

Primăria Chişinău începe lucrările de construcţie pentru finalizarea bulevardului Mircea cel Bătrân, astfel încât magistrala centrală a sectorului Ciocana va fi prelungită până la str. Bucovinei.

Potrivit primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, care a prezentat astăzi opiniei publice noul proiect lansat de autorităţile municipale, bd. Mircea cel Bătrân va fi prelungit în perimetrul străzilor Ion Dumeniuc şi Bucovinei, cu circa 1100 metri. Lucrările de construcţie vor dura cel mult 7 luni. Bulevardul va avea 100 de metri lăţime şi vor fi organizate 6 benzi de circulaţie, câte 3 în fiecare sens. De asemenea, va fi prelungită linia de troleibuz, până la str. Bucovinei.

În bugetul municipal pentru realizarea proiectului au fost prevăzute 30 milioane lei, iar pentru finalizarea construcţiei drumului sunt necesare, în total, 70 milioane lei.

În această săptămână, au demarat deja lucrările de pregătire a terenului. Primăria Chişinău va organiza în curând licitaţia publică, pentru selectarea antreprenorului care va efectua lucrările de construcţie a bulevardului.

Primul tronson al bd. Mircea cel Bătrân a fost construit în anul 1989, între străzile Alecu Russo şi Igor Vieru, iar în 2003 magistrala a fost prelungită cu 800 de metri, până la str. Ion Dumeniuc, informează un comunicat la Primăriei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus