Trimite e-mail | Printeaza
Social
16.06.2010

Primăria Chişinău lansează Programul „Prima Casă”

Primăria Chişinău a lansat Proiectul municipal „Prima Casă". De asemenea, s-a anunţat începerea lucrărilor de construcţie a primului cartier locativ în cadrul acestui program, pe un teren de pe str. Ghioceilor, cu suprafaţa de 0,4 hectare, sectorul Buiucani.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută astăzi pe terenul unde va fi ridicat viitorul complex locativ, primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a menţionat că scopul proiectului este de a oferi populaţiei cu un venit mediu posibilitatea să-şi procure apartamente la preţuri reduse. Programul „Prima Casă" se adresează tuturor persoanelor care nu au o locuinţă în proprietate, a subliniat edilul capitalei. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, în cadrul acestui proiect companiile de construcţii implicate în Program vor efectua lucrările pentru edificarea blocurilor locative din banii proprii. După care, cetăţenii vor contracta credite de la băncile comerciale, iar Primăria Chişinău va garanta achitarea ratelor bancare şi rambursarea creditului. Cei care vor să obţină un astfel de împrumut vor plăti un avans, iar rata dobânzii va fi mai mică. În plus, băncile participante nu vor percepe comisioane de rambursare anticipată şi nici nu vor putea modifica unilateral clauzele contractuale.

După cum a informat primarul general, conform estimărilor specialiştilor din cadrul Direcţiei Construcţii Capitale a Primăriei, în apartamentele respective costul unui metru pătrat va fi de 300 - 400 Euro, în varianta albă, şi 400 - 500 Euro, gata la cheie. De menţionat că garsonierele vor avea o suprafaţă de până la 40 metri pătraţi, apartamentele cu 2 camere - până la 60 metri pătraţi, iar cele cu trei camere - 80 de metri pătraţi.

În acest sens, Primăria a anunţat că aşteaptă ofertele companiilor de construcţie şi a băncilor, până la data de 30 iunie a.c. Ulterior va fi selectat agentul economic care va construi primul cartier locativ, de 300 de apartamente. Construcţia blocurilor locative din str. Ghioceilor urmează să înceapă până la sfârşitul verii curente. Până la această oră, câteva companii de construcţie şi două bănci comerciale şi-au anunţat deja intenţia de a se implica în Programul municipal „Prima Casă".

Primăria Chişinău va elabora în curând un regulament, prin care va fi stabilită procedura de înscriere a cetăţenilor în Program, informează un comunicat de presă al Primariei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus