Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.06.2010

Vlad Filat a avut astăzi o întîlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Băncilor şi Bancherilor din Luxemburg

Vlad Filat a avut astăzi o întîlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Băncilor şi Bancherilor din Luxemburg

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întîlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Băncilor şi Bancherilor din Luxemburg, în cadrul vizitei întreprinse în această ţară. Vlad Filat a menţionat caracterul constant  al relaţiilor de prietenie între Republica Moldova şi Marele Ducat de Luxembrug, datate cu 1992, precizînd că ţara noastră    este interesată în dezvoltarea relaţiilor economice, comerciale şi financiare cu Luxemburgul. 

Premierul a precizat că domeniile în care sînt binevenite investiţiile străine, inclusiv luxemburgheze sînt: sectorul infrastructurii, ramura creării reţelelor de telecomunicaţie, a producţiei utilajului şi echipamentului radio-electronic, sectorul energetic, dezvoltării mediului rural de afaceri, a serviciilor publice locale şi dezvoltării regionale, industria alimentară, industria turismului, sistemul bancar, consultingul financiar.

În context, s-a menţionat că soldul investiţiilor luxemburgheze în Republica Moldova în 2009 a fost de 5% din volumul total al investiţiilor străine. De asemenea, Premierul a precizat că în Republica Moldova activează opt întreprinderi cu participarea capitalului din Luxemburg.

Vlad Filat a optat pentru organizarea la Chişinău a unei Misiuni economice a oamenilor de afaceri din Luxemburg. De notat că, în perioada 2007-2010, în Luxemburg au avut loc trei prezentări ale Republicii Moldova, inclusiv Forul oamenilor de afaceri.

Reprezentanţii Asociaţiei Băncilor şi Bancherilor din Luxemburg s-au interesat de climatul investiţional şi oportunităţile de plasare a capitalului, adresînd mai multe întrebări în acest sens, informează un comunicat al Serviciului de presă al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus