Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.06.2010

Procuratura Generală a expediat în instanţa de judecată cauza penală declanşată în privinţa unei grupări criminale organizate

Potrivit procurorilor, în gruparea criminală erau implicate două femei, originare din raionul Străşeni şi soţul uneia dintre acestea, condamnat la 19 ani de închisoare pentru comiterea altor infracţiuni.

Toţi trei sunt învinuiţi de procurori că în intervalul 2008 - 2010, prin abuz de încredere şi înşelăciune, au sustras aproximativ 853 mii lei de la 13 cetăţeni.

Metodele de sustragere a mijloacelor băneşti erau diferite, una din ele consta în propunerea apartamentelor la preţ redus. Învinuiţii motivau, că chipurile Ministerul protecţiei sociale, familiei şi copilului, achită o parte din mijloace băneşti pentru persoane cu grad de invaliditate, iar diferenţa urmează să fie achitată de părţile vătămate. De facto, însă aceşti bani ajungeau în buzunarele membrilor grupării criminale.

Astfel, pentru a spori încrederea acordată de părţile vătămate, unul dintre membrii grupării criminale se prezenta telefonic, drept şef din cadrul Ministerului care le explica că problema lor va fi soluţionată, urmînd doar să mai aştepte. În rezultat însă, victimele au rămas fără mijloace băneşti şi fără apartamente, deoarece un astfel de program de repartizare a apartamentelor la preţ redus de către Minister nu exista.

O altă metodă de sustragere ilicită a banilor era propunerea persoanelor de deschidere a vizei şi întocmirea contractului de muncă pentru Italia. Prin urmare, un membru al grupării depista potenţialele victime, iar altul - le telefona şi se prezenta ca fiind şofer, care urmează să-i transporte în Italia. Însă nici acest lucru nu s-a realizat, deoarece, de fapt „şoferul" era condamnat la 19 ani închisoare şi era deţinut în penitenciar.

Una dintre învinuite se află în arest, iar cealaltă este cercetată în stare de libertate, deoarece are la întreţinere doi copii minori.

În cazul în care vina lor va fi dovedită, ultimii riscă pînă la 15 ani de închisoare, anunţă un comunicat al Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (5)

 

Sus